דניאל רוזין, אומן מניו יורק, העוסק בעיקר ביצירת מראות מחומרים לא רגילים (כדוגמאת עץ, פלסטיק, פח, ומתכת) מציג בתערוכה האחרונה שלו ״הגון עם שינוי״ המוצגת בגלריית bitforms בנוי יורק, 2 מראות מכאניות – האחת עשויה מפינגוויני פרווה, והשנייה ממערך מהפנט של פונפונים שחורים ולבנים.
ככל הנראה לא תראה את עצמך בצורה מדויקת, אבל אתה תראה את הצורה שלך משתקפת בפונפונים ופינגווינים. רוזין אומר: ״אני מקווה שהמראה תשקף את הנשמה שלך, לא את הפרטים״
מראת הפונפונים, לדוגמא, היא מחומש הממולא עם 928 פונפונים דמויי פרווה. זוגות של פונפונים- אחד שחור ואחד לבן – מחוברים ל 464 מנועים שדוחפים פונפון אחד קדימה כשהשני הולך אחורה, מה שנותן למראה את האפקט של שני הצבעים. ״זה פחות מאייקון במחשב שלך, וזה בשחור ולבן, לא בצבע״, מסביר רוזין. ״במונחים של חישובים, זאת משימה מאוד, מאוד קלה״
זה קל לסווג את העבודה של רוזין כתגובתית, ולא כאינטראקטיבית, מאחר שהמערכות שהוא בנה בסך הכל מגיבות לקלט. אבל זה כמעט ההפך, הוא מתעקש. תזוזתם של הפינגווינים גורמת לך לרוץ ולקפוץ ולבחון את הגבולות של התגובה של החיות פרווה. הפונפונים, מצד שני, דורשות ממך להגיב יותר לאט בכוונה. ״אז השאלה היא, מה שולט במי?״ שואל רוזין.
אולי אנו עושים יותר מידי עניין מכמה בובות של פינגווינים ופונפונים, אבל השאלה של רובין רלוונטית להיום באופן מיוחד: האם הטכנולוגיה היום יומית שלנו מגיבה לנו, או שאו מגיבים לה? שתפו את דעתכם בתגובות!