אנחנו חושבים שהמקרר הוא אחד ממוצרי החשמל הכי טובים בבית, הוא מקרר את האוכל, שומר על טריותו ועל הטעם שלו אבל זה ממש לא תמיד ככה, יש פה כמה דברים ברשימה הזאת שלא אמורים להיות במקרר כלל וכלל.
לחם
אנשים אומרים לעצמם "אני אשים את הלחם במקרר והוא יהיה טרי למשך זמן רב" אבל האמת היא שהמקרר מייבש אותו ולכן הוא לא יהיה טרי לאורך זמן כמו שהוא יהיה טרי אם תשימו אותו בתוך קופסאת הלחם או בכל מקום אחר שאתה מאחסנים אותו.
שום
2 סיבות לא לשים שום במקרר – הטעם שלו ייעלם מהר יותר וגם כל המקרר שלכם עלול להריח כמו שום. בקיצור -אין שום סיבה לשים אותו במקרר.
תפוח אדמה
תשאירו את התפוח אדמה הרבה זמן במקרר והעמילן יהפוך לסוכר והטעם של התפוח אדמה ישתנה באופן קיצוני.
עגבניה
כמה שזה נשמע טבעי, מקומן של העגבניות הוא לא במקרר. המרקם שלהם יהרס עם הזמן ולכן עדיף לשים אותם במקום קריר, מוצל ויבש כמו ארון.
בצל
בדומה לעוד דברים ברשימה, גם טעמו של הבצל ייעלם עם הזמן. (בנוסף, על פי היהדות אם משאירים בצל כל הלילה במקרר מגיעה אליו רוח רעה ויש סיכוי שתמותו! אבל אנחנו לא עוסקים בזה…)
דבש
חשוב שתדעו שלדבש יש חיי מדף ארוכים מהרגיל ולכן אין בכלל טעם לאחסן אותו במקרר, המקרר רק יגרום לו לשנות מרקם ולא יהיה קל למרוח אותו. הדבורים עובדות מספיק קשה כדי שיהיה לכם דבש, אל תהרסו אותו.
בזיליקום
אם תשאלו בזיליקום מה הוא הכי אוהב הוא יגיד "חמימות קלה עם מים" ועל כן אל תשימו אותו במקרר אלא תתיחסו אליו כאל צרור פרחים. שימו אותו בתוך אגרטל עם מים ותחליפו את המים כל כמה ימים כדי שהוא יהיה שמח, יחזיק מעמד לאורך זמן ויהיה טעים מאוחר יותר.
תפוח
תפוחים יישארו יותר קריספים ומלאים ביותר טעם כשהם יהיו מחוץ למקרר.
תבלינים
תבלינים במקרר? מי עושה את זה? את התבלינים שימו מחוץ למקרר כדי שהם יהיו מלאים בטעם לאורך זמן.
עוגות ומאפים
חשבתם שהמקרר יישמר אותם? אז הוא עושה בדיוק הפוך. הוא ייתן להם מרקם לא טרי וחלק גדול מההנאה שבהם זה המרקם. שמרו אותם בחוץ באריזה אטומה.