מהלך ההסטוריה היו אירועי ספורט רבים שהסתיימו בעצב רב, לא בהכרח בגלל הפסד של קבוצה או משתתף אלא בגין תאונות ואסונות שאירעו במהלכם. לפניכם כמה אירועים שבלטו במיוחד בהסטוריה של מדינת ישראל.
טבח הספורטאים במינכן
ב-5 בפסטמבר 1972 ישראל שלחה אל האולימפיאדה במינכן את מיטב כשרונותיה. לקראת השעה 5:00 לפנות בוקר פרצו המחבלים לחדרי המשלחת הישראלית. במהלך הפריצה נמלטו שניים מחברי המשלחת, ותשעה חברי משלחת נלקחו כבני ערובה. משה ויינברג ויוסף רומנו, שני חברי משלחת נוספים, נרצחו במקום. בשעה 9:30 לערך מסרו החוטפים את דרישותיהם: שיחרור כ-200 אסירים פלסטינים מן הכלא הישראלי, ומעבר בטוח מחוץ לגבולות גרמניה. המחבלים הודיעו כי אם לא יתמלאו דרישותיהם עד השעה 12:00, יוצאו שני בני ערובה להורג כל שעתיים. ממשלת ישראל הודיעה בתגובה לדרישות, כי אין בכוונתה להיכנע לטרור ולשחרר אסירים.
המו"מ בין המחבלים לממשלת גרמניה נמשך עד השעה 21:00. לבסוף הסכימו המחבלים לעבור עם בני הערובה לשדה תעופה של כוחות נאט"ו במינכן (Firstenfeldbruck). בשדה התעופה, כך הובטח להם, יימצא מטוס שייקח אותם ואת בני הערובה למדינה ערבית (ככל הנראה טוניסיה). המחבלים ובני הערובה הוסעו באוטובוסים למסוקים בקרבת מקום, ומשם הוטסו לשדה התעופה. במקביל הכינה המשטרה הגרמנית תוכנית פעולה לחילוץ בני הערובה. ככל הנראה קיוו הגרמנים לנצל את רגעי המעבר, על מנת לחסל את המחבלים באמצעות צלפים.
בשעה 22:30 נחתו המסוקים בשדה התעופה במינכן. כמה מן המחבלים יצאו לבדוק את המטוס שהובטח להם. האות ניתן והצלפים הגרמנים שהוצבו במקום פתחו באש. רק כמה מן המחבלים נפגעו מן הירי, והשאר ניהלו קרב יריות שנמשך זמן מה. במהלך הקרב פוצצו המחבלים את אחד המסוקים באמצעות רימון, וירו בבני הערובה שהיו במסוק השני. כל תשעת הספורטאים הישראלים נהרגו במקום. חמישה מן המחבלים נהרגו אף הם, ושלושת האחרים נפצעו ונשבו. כמו כן נהרג שוטר גרמני אחד וטייס המסוק נפצע. במהלך פעולת החילוץ הכושלת מסרו השלטונות הגרמנים הודעה לתקשורת, כי כל הישראלים חולצו בשלום. רק ב-3:00 לפנות בוקר נודעה האמת.
אסון המכביה
בתאריך ה-14 ביולי 1997, בסביבות השעה 8 בערב, התמוטט גשר ארעי שהוקם כדי לאפשר את מעבר משלחות המכביה לאצטדיון רמת גן. בשל קריסת הגשר נפלו למי נהר הירקון המזוהמים רוב חברי המשלחת האוסטרלית, בה היו 373 ספורטאים וחלק מחברי המשלחת האוסטרית, שמנתה 51 ספורטאים. תוצאות האירוע: ארבעה מחברי המשלחת האוסטרלית קיפחו את חייהם, 69 ספורטאים נוספים נפצעו בדרגות שונות של פציעה. המפורסמת שבהם היא האוסטרלית סאשה אלתרמן, שעברה למעלה משלושים ניתוחים. עקב מכת הגשר במים, חומרים רעילים מתחתית הירקון עלו מעלה, והפגיעה בבריאותם של מי ששהו במים הייתה חמורה מכפי שהייתה אלמלא הזיהום בירקון. גם המחלצים שנכנסו למים על מנת לחלץ את הספורטאים נפגעו.
ההתמוטטות של מני לוי
ב־26 בינואר 2002, במהלך משחק ליגה נגד בית"ר ירושלים באצטדיון טדי, עצר לוי כדור בחזהו ובעט לעבר שערה של בית"ר. לאחר שלא הצליח לכבוש, חזר לוי להגנה ונפל מבלי שנגעו בו. הוא קם שוב לכמה שניות, התמוטט, ובסיס לשונו צנח. כתוצאה מכך איבד את הכרתו למשך זמן, דבר שגרם לשיתוקו. נכון להיום מני לוי עדיין מוגדר כצמח.
התפרעות האהודים במשחק מכבי חיפה
ביוני 2001 במהלך משחק של קבוצת הכדוגל מכבי חיפה החלו האוהדים בניסיונות לפרוץ אל הדשא. הם נחסמו על ידי המשטרה, דבר שגרם לעומס על השערים ולפציעתו הקשה של אוהד הקבוצה אמיר רנד שהיה אז בן 15. אמיר נרמס על ידי הקהל וכתוצאה מהפגיעה לקה רנד בדום לב ונשימה והוא פונה ע"י מד"א לביה"ח רמב"ם, כשהוא סובל מפגיעה מוחית קשה. בשנת 2002 הועבר לביה"ח אלישע במצב וגטטיבי (צמח) והוא מאושפז שם עד היום.
אלישע או אמיר?
אמיר הועבר לבית חולים אלישע.